UPDATE PORTUGAL - CORONA MAATREGELEN

--- LAATSTE UPDATE MAANDAG 7/07 – 07u00 ---

!! We volgen de maatregelen van de Portugese overheid nauwgezet op, 30 juni volgt sowieso een nieuwe update. Worden intussentijd de regels nog versoepeld, zullen we telkens deze pagina up-to-date houden !!

UPDATE LISSABON: Delen van Lissabon zijn terug in Lockdown nadat aantal coronabesmettingen weer toeneemt. Dit sinds 30/06. Voorlopig gaat onze reizen nog steeds door. Dit omdat Albufeira op 270 km van Lissabon ligt en het voorlopig zeer plaatselijk is. We staan in contact met de plaatselijke autoriteiten. Heb jij een tussenlanding in Lissabon? Dan gaat je vlucht zeker door. Bij een tussenlanding blijf je steeds in de luchthaven. Dus hier is er ook geen extra gevaar om besmet te geraken. We blijven dit natuurlijk opvolgen! Onze jongeren moeten niet in Quarantaine bij terugkeer naar België.Ga jij deze zomer naar Albufeira? Goed nieuws, want deze zomer zijn we weer welkom in Portugal. Portugal is trouwens één van de eerste Europese landen die bezoekers uit andere landen weer verwelkomt sinds de versoepeling. In Portugal is er al heel wat open en ook al voor een lange tijd: restaurants, bars, cafés, musea, winkels, bioscopen, concertzalen, … De hygiëne- en veiligheidsregels zoals we die in België kennen, zijn veelal te vergelijken met die van Portugal. Maar om het allemaal overzichtelijk te houden, sommen we ze hieronder op:

 • De social distance van 1,5 meter kennen we ondertussen allemaal al zal je in Portugal nog een stapje meer afstand moeten houden, want daar geldt 2 meter social distance.
 • Voorlopig geldt er een samenscholingsverbod voor groepen van meer dan 20 personen. No worries, als jullie een villa boekten met meer dan 20 personen is dat toegestaan, hiervoor hebben we al de toestemming gekregen van het lokale bestuur.
 • Deze zomer wordt jouw mondmasker jouw beste vriend of vijand, dat moet je zelf maar beslissen. Want een mondmasker is tijdens de huidige fase verplicht in het openbaar vervoer en alle gesloten ruimtes.
 • Deze zomer werken aan je zomerkleurtje? Dat kan sowieso! Alle stranden zijn sinds begin juni weer geopend. Je bent verplicht 1,5 meter afstand te houden van andere groepen (binnen je eigen groep, moet je deze afstand niet bewaren) en parasols moeten minimaal 3 meter uit elkaar staan. We organiseren onze Beachpoint zo dat jullie allemaal in veilige omstandigheden in onze eigen Summer Bubble kunnen chillen op het strand. Ga je liever alleen met je vrienden naar het strand dan kan je via de app Info Praia de drukte op het strand nakijken. Wil je een ligstoel of parasol huren, dan kan je dat steeds voor een halve dag. Watersporten zoals de bananaboot, peddels, etc zijn verboden. En no worries, het is niet verplicht om een mondmasker te dragen op het strand, maar wel als je je wil verplaatsen naar de strandbarretjes in de omgeving.
 • Al onze accommodaties zijn voorzien van de nodige aanpassingen tijdens jouw verblijf, zo zullen er extra hygiëne- en veiligheidsregels van toepassing zijn die voor iedere accommodatie uniek zijn. Onze villa’s en bijhorend zwembad worden extra gereinigd voor je aankomst om de veiligheid van jou en je vrienden te garanderen.
 • Restaurants volgen de algemene richtlijnen van de horeca. Alle faciliteiten mogen open zijn met een 50% van de normale toegestane capaciteit of meer als de afstand van 1,5m tussen de tafels gegarandeerd kan worden. Een sluitingsuur om 2u is van toepassing.
 • Cafés en barretjes mogen open blijven t/m 2u 's nachts. Wel moet je voor 23u binnen zijn op de locatie waar jij iets wilt gaan drinken.
 • Discotheken en andere indoor feestgelegenheden zijn voorlopig gesloten, er is ook nog geen datum bekend wanneer dit zal veranderen. Maar we vangen positieve signalen op dat er mogelijkheden zouden zijn vanaf 1 augustus.
 • Excursies en activiteiten zullen sowieso kunnen plaatsvinden. Als een aangepast dagprogramma zich aandient, zullen we dit dan ook iedere aankomst opnieuw evalueren in rechtstreeks contact met onze monitoren op bestemming en onze partners. Overal zal je desinfecterende gel kunnen terugvinden, dus was je handen regelmatig. Welke excursies zijn er nu zeker mogelijk?
  • Poolparty: Pas ten vroegste mogelijk op 1/08
  • Clubtour Old&New: Pas ten vroegste mogelijk op 1/08
  • Belize Boat Party: Update volgt 02/07
  • Dolfijnen spotten: Mogelijk vanaf 1/07.
  • Surfen: Mogelijk vanaf 1/07.
  • Algarve Boottocht: Mogelijk vanaf 1/07.
  • Sup/Kayak: Mogelijk vanaf 1/07.
  • Bodyboard/Surfboard: Mogelijk vanaf 1/07.
  • Skydive: Mogelijk vanaf 1/07.
  • Bungee Jump: Mogelijk vanaf 15/07.
  • Rooftop BBQ Party: Mogelijk vanaf 1/07.
 • Naar bestemming met het vliegtuig zal in aangepaste omstandigheden plaatsvinden, zoals onder andere het dragen van een mondmasker en het respecteren van de hygiëne- en veiligheidsregels. Het dragen van een mondmasker is verplicht op de luchthaven en in het vliegtuig. Bij vertrek in België wordt je temperatuur gecontroleerd aan de ingang van het luchthavengebouw en wordt aangeraden om regelmatig de handen te wassen bij de extra ingeschakelde mobiele eenheden. De social distancing van 1,5 meter is steeds verplicht. Bij aankomst in de Portugese luchthavens wordt je temperatuur gemeten door een camerasysteem met lichaamstemperatuurmeting, respecteer je de social distancing regels en ben je verplicht een mondmasker te dragen. Opgelet! Vlieg jij vanuit Nederland? Dan moet je een gezondheidsverklaring meehebben.
 • TIP: We raden je aan om je reis te registreren op de website van de Belgische diplomatie. Als je je via de website registreert krijg je een update van de FOD Buitenlandse Zaken indien bepaalde situaties een invloed kunnen hebben op jouw verblijf.