UPDATE MALTA - CORONA MAATREGELEN

 --- LAATSTE UPDATE MAANDAG 07/07 – 07u00 ---

UPDATE MALTA: Summer Bash annuleert al zijn reizen naar Malta én dit t/m 15/07. Reizen zullen na deze periode terug kunnen plaatsvinden. Reden is het negatief reisadvies voor Belgen in Malta én de verplichte quarantaine die wordt opgelegt aan Belgen bij aankosmt in Malta. Reizen vanaf 16/07 zullen wel kunnen doorgaan.

BELANGRIJK: als deze quarantaine-maatregel van kracht blijft, zullen wij als organisatie de reis alsnog annuleren, waardoor jouw reis volledig wordt terugbetaald.

De hygiëne- en veiligheidsregels zoals we die in België kennen, zijn veelal te vergelijken met die van Malta. Maar om het allemaal overzichtelijk te houden, sommen we ze hieronder op:

  • De social distance van 1,5 meter kennen we ondertussen allemaal al zal je in Malta nog een stapje meer afstand moeten houden, want daar geldt 2 meter social distance.
  • Deze zomer wordt jouw mondmasker jouw beste vriend of vijand, dat moet je zelf maar beslissen. Want een mondmasker is (voorlopig) tijdens de huidige fase verplicht in het openbaar vervoer en alle gesloten ruimtes.
  • Deze zomer werken aan je zomerkleurtje? Dat kan sowieso! Alle stranden zijn sinds begin juni weer geopend. Je bent verplicht 1,5 meter afstand te houden van andere groepen (binnen je eigen groep, moet je deze afstand niet bewaren) en parasols moeten minimaal 3 meter uit elkaar staan. We organiseren onze Beachpoint zo dat jullie allemaal in veilige omstandigheden in onze eigen Summer Bubble kunnen chillen op het strand. Ga je liever alleen met je vrienden naar het strand dan kan je via de app Info Praia de drukte op het strand nakijken. Wil je een ligstoel of parasol huren, dan kan je dat steeds voor een halve dag. Watersporten zoals de bananaboot, peddels, etc zijn verboden. En no worries, het is niet verplicht om een mondmasker te dragen op het strand, maar wel als je je wil verplaatsen naar de strandbarretjes in de omgeving.
  • Ook het zwembad van jouw hotel biedt een capacitieit van 50%. Dat is ruim voldoende voor de aanwezige gasten in het hotel, aangezien deze capaciteit ook gereduceerd werd om overbevolking in de accommodaties tegen te gaan.
  • Al onze accommodaties zijn voorzien van de nodige aanpassingen tijdens jouw verblijf, zo zullen er extra hygiëne- en veiligheidsregels van toepassing zijn die voor iedere accommodatie uniek zijn. Vanaf 11 juni gaan alle hotels stap voor stap weer open voor toerisme. Hotelkamers zullen na iedere boeking nog twee dagen dicht blijven om de bacteriën te doden en worden nadien weer grondig gereinigd. Terrassen, bars en restaurants van het hotel mogen open, volgens de regels van de horeca.
  • Restaurants en cafés volgen de algemene richtlijnen van de horeca, dat betekent dat er een afstand van 2 meter gegarandeerd moet worden tussen alle tafels.
  • Discotheken en andere indoor feestgelegenheden zijn voorlopig gesloten, onze lokale partners verwachten binnen twee weken meer informatie te hebben.
  • Excursies en activiteiten zullen sowieso kunnen plaatsvinden. Als een aangepast dagprogramma zich aandient, zullen we dit dan ook iedere aankomst opnieuw evalueren in rechtstreeks contact met onze monitoren op bestemming en onze partners. Overal zal je desinfecterende gel kunnen terugvinden, dus was je handen regelmatig.
  • Naar bestemming met het vliegtuig zal in aangepaste omstandigheden plaatsvinden, zoals onder andere het dragen van een mondmasker en het respecteren van de hygiëne- en veiligheidsregels. Het dragen van een mondmasker is verplicht op de luchthaven en in het vliegtuig. Bij vertrek in België wordt je temperatuur gecontroleerd aan de ingang van het luchthavengebouw en wordt aangeraden om regelmatig de handen te wassen bij de extra ingeschakelde mobiele eenheden. De social distancing van 1,5 meter is steeds verplicht. Nieuw is ook dat enkel de passagiers en het luchthavenpersoneel de gebouwen mogen betreden, familie en vrienden die je dus willen uitzwaaien zullen dus al afscheid moeten nemen op de parking. Opgelet, in de luchthaven van Malta geldt 2 meter als richtlijn en ben je verplicht je mondmasker te dragen.
  • TIP: We raden je aan om je reis te registreren op de website van de Belgische diplomatie. Als je je via de website registreert krijg je een update van de FOD Buitenlandse Zaken indien bepaalde situaties een invloed kunnen hebben op jouw verblijf.