UPDATE KROATIË - CORONA MAATREGELEN

--- LAATSTE UPDATE MAANDAG 07/07 – 07u00 ---  

!! We volgen de maatregelen van de Kroatische overheid nauwgezet op, 15 juli volgt sowieso een nieuwe update. Worden intussentijd de regels nog versoepeld, zullen we telkens deze pagina up-to-date houden !!

Ga jij deze zomer naar Kroatië? Goed nieuws, want binnenkort zijn we weer welkom. Echter gelden er in Kroatië toch wel wat andere hygiëne- en veiligheidsregels dan we in België gewoon zijn. Maar om het allemaal overzichtelijk te houden, sommen we ze hieronder op:

 • De social distance van 1,5 meter kennen we ondertussen allemaal, en zal je in Kroatië ook altijd moeten toepassen.
 • Deze zomer geen gedoe met mondmaksers want die zijn in Kroatië niet verplicht.
 • Voorlopig geldt er een samenscholingsverbod van meer dan 40 personen.
 • Deze zomer werken aan je zomerkleurtje? Dat kan sowieso! Het strand is open voor publiek. Vooraleer je het strand betreedt, vind je duidelijke en zichtbare informatie over de te volgen hygiënische procedures. Een massa volk moet je deze zomer niet verwachten op het strand, want per 100m2 zijn er max 15 personen toegelaten. De social distancing regel geldt ook op het strand en in de zee. We organiseren onze Beachpoint zo dat jullie allemaal in veilige omstandigheden in onze eigen Summer Bubble kunnen chillen op het strand.
 • Dezelfde regels van het strand zijn ook van toepassing in het zwembad.
 • De standaard buffetvormen in de accommodaties kunnen niet plaatsvinden zoals gebruikelijk. Het aanwezige personeel van het hotel zal een vooraf bepaald aantal vaste tafels bedienen, waardoor buffet dus niet meer uitgevoerd wordt.
 • Restaurants en cafés volgen de algemene richtlijnen van de horeca. Alle faciliteiten mogen open tot 23u00, klassieke menukaarten zijn vervangen door geplastificeerde exemplaren, tafels staan minstens 1,5 meter uit elkaar, shiften, …
 • Discotheken en andere indoor feestgelegenheden mogen open, maar voorlopig mogen dansvloeren niet gebruikt worden om te dansen. Deze regel is dus enkel van toepassing voor indoor feesten en dus niet voor de vele outdoor party’s die Novalja heeft.
 • Excursies en activiteiten zullen sowieso kunnen plaatsvinden. Als een aangepast dagprogramma zich aandient, zullen we dit dan ook iedere aankomst opnieuw evalueren in rechtstreeks contact met onze monitoren op bestemming en onze partners. Overal zal je desinfecterende gel kunnen terugvinden, dus was je handen regelmatig.
 • Ga je met de bus naar Novalja dan zal dit in aangepaste omstandigheden zijn. De bus zal/mag met een maximum aan capaciteit rijden. Op-/afstappen mag enkel langs de tweede deur om contact met de chauffeur te vermijden. Eten en drinken mag niet worden aangekocht op de bus. En het is verplicht om een mondmaskers te dragen tijdens de volledige bursreis. We voorzien extra stops onderweg zodat we voldoende het mondmasker kunnen afzetten.
 • Naar bestemming met het vliegtuig zal in aangepaste omstandigheden plaatsvinden, zoals onder andere het dragen van een mondmasker en het respecteren van de hygiëne- en veiligheidsregels. Het dragen van een mondmasker is verplicht op de luchthaven en in het vliegtuig. Bij vertrek in België wordt je temperatuur gecontroleerd aan de ingang van het luchthavengebouw en wordt aangeraden om regelmatig de handen te wassen bij de extra ingeschakelde mobiele eenheden. De social distancing van 1,5 meter is steeds verplicht. Opgelet, in de luchthavens van Kroatië geldt 1,5 meter als richtlijn en ben je niet verplicht je mondmasker te dragen. De exacte regels tijdens de vlucht volgen in een latere fase.
 • TIP: We raden je aan om je reis te registreren op de website van de Belgische diplomatie. Als je je via de website registreert krijg je een update van de FOD Buitenlandse Zaken indien bepaalde situaties een invloed kunnen hebben op jouw verblijf.