UPDATE GRIEKENLAND - CORONA MAATREGELEN

--- LAATSTE UPDATE MAANDAG 07/07 – 7u00 ---

!! We volgen de maatregelen van de Griekse overheid nauwgezet op, 15 juli volgt een nieuwe update. Worden intussentijd de regels nog versoepeld, zullen we telkens deze pagina up-to-date houden !!

Ga jij deze zomer naar Chersonissos, Kos of Corfu? Vanaf 1 juli kan er bij elke passagier willekeurig een Covid-19 test worden afgenomen, test je postief die je 2 weken in zelfquarantaine te gaan. Een evaluatie van deze toepassing volgt snel en zal er dan ook voor zorgen dat we snel weer zorgeloos kunnen reizen in Griekenland. De hygiëne- en veiligheidsregels zoals we die in België kennen, zijn veelal te vergelijken met die van Griekenland. Maar om het allemaal overzichtelijk te houden, sommen we ze hieronder op:

  • De social distance van 1,5 meter kennen we ondertussen allemaal al zal je in Griekenland ook moeten respecteren.
  • Deze zomer wordt jouw mondmasker jouw beste vriend of vijand, dat moet je zelf maar beslissen. Want een mondmasker is voorlopig enkel verplicht in het openbaar vervoer. Wel raden ze aan om een mondmasker te dragenin gesloten ruimtes.
  • Deze zomer werken aan je zomerkleurtje? Dat kan sowieso! Alle stranden zijn sinds enkele weken weer geopend. Ook mag je eten en drinken gebruiken op de stranden. De strandbarretjes mogen zelfs tot bij de parasols van de klant serveren. We organiseren onze Beachpoint zo dat jullie allemaal in veilige omstandigheden in onze eigen Summer Bubble kunnen chillen op het strand.
  • Ook het zwembad van jouw hotel biedt een capacitieit van 50%. Dat is ruim voldoende voor de aanwezige gasten in het hotel, aangezien deze capaciteit ook gereduceerd werd om overbevolking in de accommodaties tegen te gaan.
  • Al onze accommodaties zijn voorzien van de nodige aanpassingen tijdens jouw verblijf, zo zullen er extra hygiëne- en veiligheidsregels van toepassing zijn die voor iedere accommodatie uniek zijn. De hotels moeten verplicht een ‘Health First’-certificaat hebben om te mogen heropenen. Vanaf 1 juni gaan alle hotels stap voor stap weer open voor toerisme, seizoensgebonden hotels en appartementen openen vanaf 15 juni. Terrassen, bars en restaurants van het hotel mogen open, volgens de regels van de horeca. Als er een buffet is in het hotel, zal het personeel het eten serveren en mogen klanten in geen geval in aanraking komen met het getoonde eten.
  • Restaurants en cafés volgen de algemene richtlijnen van de horeca. Zowel binnen- als buitenruimtes mogen open. Voor de binnenruimtes van deze gelegenheden gelden extra regels: zo mag er maar een beperkt aantal gasten binnen aanwezig zijn en is het niet toegestaan om aan de bar te staan. De tafels staan op minstens 1,7 meter van elkaar en er mogen max 6 personen aan dezelfde tafel zitten.
  • Discotheken en andere indoor feestgelegenheden zijn voorlopig gesloten, maar de meeste van onze partners openen de deuren vanaf begin juli. Outdoor locaties zoals bijvoorbeeld Star Beach en Palm Beach zijn deze zomer sowieso the place to be!
  • Excursies en activiteiten zullen sowieso kunnen plaatsvinden. Als een aangepast dagprogramma zich aandient, zullen we dit dan ook iedere aankomst opnieuw evalueren in rechtstreeks contact met onze monitoren op bestemming en onze partners. Overal zal je desinfecterende gel kunnen terugvinden, dus was je handen regelmatig.
  • Naar bestemming met het vliegtuig zal in aangepaste omstandigheden plaatsvinden, zoals onder andere het dragen van een mondmasker en het respecteren van de hygiëne- en veiligheidsregels. Het dragen van een mondmasker is verplicht op de luchthaven en in het vliegtuig. Bij vertrek in België wordt je temperatuur gecontroleerd aan de ingang van het luchthavengebouw en wordt aangeraden om regelmatig de handen te wassen bij de extra ingeschakelde mobiele eenheden. De social distancing van 1,5 meter is steeds verplicht. Opgelet, in de luchthavens van Heraklion, Kos en Corfu geldt de social distancing regel en ben je verplicht je mondmasker te dragen.
  • TIP: We raden je aan om je reis te registreren op de website van de Belgische diplomatie. Als je je via de website registreert krijg je een update van de FOD Buitenlandse Zaken indien bepaalde situaties een invloed kunnen hebben op jouw verblijf.