FAQ CORONAVIRUS

Het coronavirus (COVID-19 is momenteel het gespreksonderwerp van het moment. Maar wat voor invloed heeft het voor jouw Legendary reis met Summer Bash? 

Wat is het coronovirus?

Voor informatie omtrent het COVID-19 virus verwijzen we jullie graag door naar de website van de Belgische Volksgezondheid.

Wat is een negatief reisadvies?

De term 'negatief reisadvies' wordt gebruikt door de FOD Buitenlandse Zaken om aan te geven dat het niet veilig is om naar een bepaald land of gebied af te reizen. Het reisadvies is steeds afhankelijk per land en zelfs per regio. De laatste updates vind je op de website van Buitenlandse Zaken.   

De invloed van het negatief reisadvies op onze Summer Bash-, Mountain Bash-, Explore- en schoolreizen, kan je terugvinden op onze nieuwspagina die we volledig wijden aan de laatste nieuwe updates omtrent het COVID-19 virus.  

Wat als ik niet meer op vakantie wil door het coronavirus?

Je reis annuleren kan ten alle tijden, maar het coronavirus is geen geldige reden om kosteloos te annuleren ALS er geen negatief reisadvies is voor deze locatie waar je naartoe reist. 

Ik heb een annulatieverzekering en wil mijn reis annuleren door het coronavirus

Zolang het FOD Buitenlandse Zaken geen negatief reisadvies geeft, kan je niet zomaar kosteloos annuleren. Zelfs niet als je een annuleringsverzekering hebt afgesloten. Het coronavirus wordt niet als geldige reden gezien door de verzekeraar. 

Kan ik nog een annulatieverzekering bijboeken?

Je kan tot 2 weken na je boeking een extra annulatieverzekering bijboeken. Dit maximum 2 maand voor afreis. Jammer genoeg is het coronavirus geen geldige reden voor de verzekeraar om je reis te annuleren. Een annulatieverzekering bijboeken voor deze reden is dus niet nodig.

Ik heb al een reis geboekt en moet mijn voorschot/saldo gaan betalen

Ook al zijn het onzekere tijden voor ieder van ons, toch is het belangrijk dat jij je voorschot en/of saldo nog steeds tijdig betaalt. Wij willen zomer 2020 nog steeds Legendary maken en dat kan natuurlijk alleen maar als iedereen zich aan de reguliere voorwaarden houdt. 

We begrijpen het natuurlijk wel dat indien je financiële moeilijkheden ondervindt gezien de huidige coronasituatie je ons vraagt om een uitstel van betaling. Gelieve dit wel steeds aan te vragen via mail, WhatsApp of telefonisch, wij bekijken dan de mogelijkheden samen met u. 

Wat als er een negatief reisadvies komt voor mijn bestemming?

Zodra er een negatief reisadvies is en je hebt al dan niet een annuleringsverzekering geboekt, kan/mag iedereen zijn/haar reis kosteloos annuleren. Opgelet, dit kan enkel maar een paar dagen voor vertrek. Dus als je reis pas plaats vindt deze zomer kan je hier nu (nog) geen gebruik van maken. Kom via deze pagina te weten of jouw geboekte reis nog kan doorgaan: https://www.summerbash.be/coronavirus/

De laatste updates?

Alle laatste weetjes over het coronavirus zullen gepubliceerd worden op de pagina: https://www.summerbash.be/reisadvies-nieuwsupdate/