UPDATE ZOMERREIS

LAATSTE UPDATE 08/10/2020 - 12u001

Buitenlandse zaken duid alles aan met 3 kleurcodes. Rood, Oranje & groen.

Rood: Vanaf vrijdag 25 september zal het reisverbod naar een rode zone opgeheven worden, maar het blijft ‘strikt afgeraden’.

Oranje: Reizigers die terugkeren uit een oranje zone, worden gevraagd om zich te laten testen en in quarantaine te gaan.

Groen: Reizen kunnen en mogen gewoon doorgaan, zonder reisbeperkingen.

Onze Summer Bash reizen worden niet uitgevoerd naar bestemmingen die behoren tot risicogebieden. Natuurlijk vragen wij, aan al onze jongeren nog steeds om slim om te gaan met de coronamaatregelen en een mondmasker te dragen daar wanneer nodig is én geen onnodige risico's te nemen. En rekening te houden met de bubbels die onze monitoren mee vormen.

Wij blijven alle nieuwe coronamaatregelen en reisrestricties op de voet volgen.

Belangrijk! Als je terugkeert van vakantie, zorg dan zeker dat je niet onmiddelijk terug afspreekt met je vrienden en pas op voor de risico doelgroep. Ondanks dat groene zones beschouwd worden als veilig, blijft een verhoogde waakzaamheid bij terugkeer wel echt aangeraden. Dit zowel voor jezelf maar ook voor je omgeving.

----

BELANGRIJK: Het Public Health Passenger Locator Form (PLF-formulier) moet binnen de 48u voor aankomst in België worden ingevuld/ Dit is verplicht in te vullen als je terugkeert uit vakantie voor ALLE bestemmingen.

Het formulier vul je online in > KLIK HIER.

Lukt het niet om dit formulier online in te vullen, dan kan je nog steeds het document afdrukken > KLIK HIER. 

Je ontvangt een QR-code die het bewijs vormt dat je het PLF formulier hebt ingevuld. Sinds 1 oktober wordt gevraagd een zelfevaluatie vragenlijst te beantwoorden over jouw reis. Je krijgt dan een (risico)score die beoordeelt of je getest moet worden of in quarantaine moet.

----

De grenzen van België zijn sinds 15 juni 2020 weer open én dat betekent dat onze reizen naar Summer Bash bestemmingen binnen de EU, de Schengenzone en de UK kunnen doorgaan. Welke specifieke kleurencodes gelden voor onze Summer Bash bestemmingen, vind je via deze pagina.

Waarom annuleren wij sommige bestemmingen wel en anderen niet? Waarom kan je met Summer Bash wel naar een bepaalde bestemming en met andere organisaties niet? Waarom zou je nog mee op reis gaan met Summer Bash? Het antwoord op deze vragen is geen simpel welles-nietes-reactie, maar één waar we graag transparant over willen communiceren. We begrijpen dat onze beslissing om reizen door te laten gaan heel wat vragen oproept, daarom proberen we met deze transparante berichtgeving zo veel mogelijk duidelijkheid te geven.

Waarom laat Summer Bash sommige reizen wel doorgaan en anderen niet? 

Deze beslissing werd niet van de ene op de andere dag genomen. Wij hebben altijd onze twee kernbegrippen ‘veiligheid’ en ‘belevenis’ vooropgesteld bij het nemen van beslissingen. Daarom hebben we als Summer Bash Team voortdurend een antwoord proberen te formuleren op vragen als ‘Kunnen reizen veilig plaatsvinden? Is er voldoende te doen op bestemming? Kunnen we onze slogan Let’s Make It Legendary garanderen? Wat met de veiligheid van de jongeren en de monitoren?’

  • Veiligheid: Kwalitatieve, betaalbare en veilige jongerenreizen, dat is waar wij voor staan. Dat we groen licht hebben gekregen voor reizen binnen de EU, betekent dat de overheid en de veiligheidsraad deze weloverwogen beslissing heeft gemaakt dat reizen binnen veilige omstandigheden kunnen plaatsvinden. Wij volgen nauwgezet alle hygiëne- en veiligheidsregels op om je samen met al onze partners veilig jouw reis te plannen. Nog belangrijker, we maken zelfs proactief draaiboeken op bij een uitbraak van een tweede coronagolf, want we willen natuurlijk zeker zijn dat onze jongeren op bestemming ook weer in alle veiligheid meteen kunnen terugkeren naar België. We hebben altijd een plan B klaar en als het moet ook een plan C. Zo zijn we steeds voorbereid. Onze reizen gaan enkel door als we 100% zeker zijn dat we alle maatregelen hebben genomen om de reis veilig te laten verlopen.
  • Belevenis: Een niet te onderschatten onderdeel van onze reis is die belevenis waar we zo naar op zoek zijn. Jongeren hebben de afgelopen maanden al veel verloren zien gaan door het Covid-19-virus, denk aan die eindejaarsreis met school, diploma-uitreiking, voor sommige de laatste schooldagen van hun secundaire loopbaan, ski-reis met vrienden, ... Het lijstje is eindeloos. En die welverdiende zomer willen wij onze jongeren ook niet afpakken. Natuurlijk moeten we dit niet dramatiseren, want er zijn veel ergere dingen dan niet op reis te kunnen gaan. Maar voor veel van onze reizigers is dit hun eerste ervaring met reizen zonder hun ouders of net de laatste keer dat ze met vrienden op reis kunnen gaan om te vieren dat ze afgestudeerd zijn. We willen onze jongeren de reis waar ze zo lang naartoe hebben geleefd nog geven, weliswaar onder iets andere omstandigheden, maar dat het Legendary wordt, dat staat vast!

Rekening houdend met al deze factoren, kunnen we dus bevestigen dat we onze reizen in de beste omstandigheden zullen uitvoeren zoals we ook beloven. Als het Summer Bash Team bepaalde reizen dus cancelled is dat omdat we niet aan onze eigen checklist kunnen voldoen en we dus ook genoodzaakt zijn om bepaalde bestemmingen te annuleren als dat nodig zou zijn… Vergis je dus zeker niet, wij nemen géén enkel risico met de veiligheid van onze reizigers en onze monitoren.

Deze beslissingen worden gemaakt in samenspraak met de medewerkers van het Summer Bash kantoor, het monitorenteam, DJ’s, fotografen, buschauffeurs, de verantwoordelijken van excursies en events, … Iedereen is meer dan klaar voor zomer 2021.

Bij onzekere tijden zoals we dat tijdens zomer 2020 ervaren hebben, zou het voor onze organisatie financieel gezien voordeliger zijn om alle reizen te annuleren, maar net als vorig jaar, gaan we ook dit jaar niet voor de makkelijkste oplossing. We will make summer 2021 LEGENDARY! We zijn er zo rotsvast van overtuigd dat bij het aanbieden van legendarische reizen ook legendarische oplossingen horen. En we kiezen in dit verhaal voor de belevenis van de jongeren in plaats van te besparen op financieel vlak.

Enkele voorbeelden waar we vorig gebruik hebben gemaakt van onze financiële reserves om alsnog onze reizen te kunnen aanbieden:

  • Maximumcapaciteiten in vervoersmiddelen, dat betekent eenzelfde kostprijs voor ons, maar minder reizigers om deze kost te compenseren. Want jawel, wij zullen nooit onze reizen duurder maken om dit prijsverschil op onze jongeren te verhalen.
  • We sturen meer monitoren mee naar bestemming omdat er meerdere taken op bestemming te verdelen zijn binnen het monitorenteam.
  • Om de veiligheid van bepaalde excursies te kunnen garanderen, leggen we extra bussen in, huren we clubs af, voorzien we privé stranden tijdens onze Beach Points, …

Al deze extra kosten om de veiligheid van onze reizigers te garanderen, worden natuurlijk niet doorgerekend aan onze reizigers. Hier draait Summer Bash 100% voor op.

En breekt die nieuwe coronagolf weer helemaal uit vlak voor je op zomerreis 2021 vertrekt? Dan krijg je ook nu weer de mogelijkheid om aan flexibele voorwaarden te annuleren als je het niet ziet zitten om op reis te vertrekken, wat je reden ook van annulatie ook is. We begrijpen de ongerustheid van de ouders en onze jongeren waarbij ze twijfelen om te annuleren. Net daarom doen we er nu alles aan om te zorgen dat we onze annulatiekosten zo laag mogelijk houden. We staan hiervoor permanent in contact met onze leveranciers. Ook deze zijn soepel met het omboeken of aanrekenen van de annulatiefee. Op deze manier proberen we alles op alles te zetten om dit zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Hoe dan ook, zowel wij, als onze monitoren zijn 100% klaar om het ook zomer 2021 legendarisch te maken en hopelijk jullie ook!

Tot binnenkort!

Jouw Summer Bash Team