UPDATE BULGARIJE - CORONA MAATREGELEN

--- LAATSTE UPDATE MAANDAG 07/07 – 7u00 ---

!! We volgen de maatregelen van de Bulgaarse overheid nauwgezet op, 15 juli volgt een nieuwe update. Worden intussentijd de regels nog versoepeld, zullen we telkens deze pagina up-to-date houden !!

Ga jij deze zomer naar Sunny Beach? Voorlopig geldt er geen zelf-quarantaine van 2 weken meer bij aankomst in Sunny Beach MAAR als je de afgelopen 14 dagen in een risicoland bent geweest moeten je wel nog in Quarantaien. België behoord niet tot het risico land voor Bulgarijë.

De hygiëne- en veiligheidsregels zoals we die in België kennen, zijn veelal te vergelijken met die van Bulgarije. Maar om het allemaal overzichtelijk te houden, sommen we ze hieronder op:

  • De social distance van 1,5 meter kennen we ondertussen allemaal en zal je ook moeten toepassen in Bulgarije.
  • Deze zomer wordt jouw mondmasker jouw beste vriend of vijand, dat moet je zelf maar beslissen. Want een mondmasker is tijdens de huidige fase verplicht op het openbaar vervoer en bij medische instanties als ziekenhuizen, apothekers, dokterspraktijken, ...
  • Deze zomer werken aan je zomerkleurtje? Dat kan sowieso! Alle stranden zijn weer geopend. Je bent verplicht 1,5 meter afstand te houden.
  • Restaurants, cafés en discotheken zijn ondertussen weer open mogen gaan in Bulgarije mits het naleven van de nodige maatregelen van social distancing en mondmaskers etc.
  • Al onze accommodaties zijn voorzien van de nodige aanpassingen tijdens jouw verblijf, zo zullen er extra hygiëne- en veiligheidsregels van toepassing zijn die voor iedere accommodatie uniek zijn.
  • Naar bestemming met het vliegtuig zal in aangepaste omstandigheden plaatsvinden, zoals onder andere het dragen van een mondmasker en het respecteren van de hygiëne- en veiligheidsregels. Het dragen van een mondmasker is verplicht op de luchthaven en in het vliegtuig. Bij vertrek in België wordt je temperatuur gecontroleerd aan de ingang van het luchthavengebouw en wordt aangeraden om regelmatig de handen te wassen bij de extra ingeschakelde mobiele eenheden. Nieuw is ook dat enkel de passagiers en het luchthavenpersoneel de gebouwen mogen betreden, familie en vrienden die je dus willen uitzwaaien zullen dus al afscheid moeten nemen op de parking. De social distancing van 1,5 meter is steeds verplicht, alsook in de luchthaven van Bourgas en Sofia. Ook je mondmasker is verplicht in openbare ruimtes als de Bulgaarse luchthavens.
  • TIP: We raden je aan om je reis te registreren op de website van de Belgische diplomatie. Als je je via de website registreert krijg je een update van de FOD Buitenlandse Zaken indien bepaalde situaties een invloed kunnen hebben op jouw verblijf.