SRI LANKA DAGPLANNING

Hier vind je het weekverloop van jouw Summer Bash reis in Sri Lanka: 

 Dag 1 – Aankomst & bezoek aan Negombo

We komen aan op de luchthaven waar we worden opgewacht door onze Vlaamse gids en onze chauffeur. Die brengen ons naar het hotel in Negombo. Hier kan je jezelf een beetje opfrissen en klaarmaken voor onze eerste avond.  

We gaan ’s avonds naar Negombo en ontdekken het prachtige kanaal en de locale vismarkt. Om de avond goed af te sluiten maken we een boottocht op het kanaal dat ooit een belangrijke schakel was in de transportroute van de Nederlandse kolonie.  

 Dag 2 - Anuradhapura 

Na het ontbijt vertrekken we richting naar Anuradhapura. Dit is de grootste en belangrijkste historische site van Sri Lanka en kan dus zeker niet ontbreken tijdens je Summer Bash rondreis in Sri Lanka. Er is hier een schat aan oude paleizen, tempels, ‘dagobas’ (boeddhistisch monument) en Boeddhabeelden. Er zal tijd genoeg zijn om het allemaal te verkennen in het groot gebied. Dichtbij Anuradhapura is Mihintale, dat wordt omringt door jungle en rotsblokken verspreid over het bergachtige gebied.  

 Dag 3 - Sigiriya 

Vandaag staan we vroeg op voor een drukke, leerrijke dag. We vertrekken richting het rotsfort van Sigiriya, een Koninklijke Citadel die beschouwd wordt als wereldwonder door zijn prachtige fresco’s, spiegelwand en leeuwenpoot. Hier brengen we de volledige dag door met het verkennen en bezoeken van al het moois dat Sigiriya te bieden heeft.  

 Dag 4 – Nationaal Park 

In de voormiddag brengen we een actief bezoek aan de oude koninklijke stad Polonnaruwa met de fiets. Hier ontdekken we de grote dagobas, tempel- en paleisruïnes en de vele Boeddhabeelden.  

In de namiddag gaan we de avontuurlijke toer op door een jeepsafari te maken in het Minneriya National Park. Hier valt er zoveel te zien en te beleven dat we woorden te kort hebben om het te beschrijven.  

 Dag 5 – Kandy 

We zetten de tocht verder richting Kandy. Onderweg maken we een tussenstop om de grottempels van Dambulla te bezoeken. Hierna zetten we de tocht verder naar de kruidtuin in Matale. Specerijen zijn een essentieel onderdeel van de Sri Lankaanse keuken en dit bezoek is dus een uitgelezen moment om te proeven en ruiken van deze nieuwe smaken en geuren en om deze unieke rijkdommen van Sri Lanka te ontdekken.

In de middag komen we aan in Kandy en bezoeken we de meest prominente en heilige boeddhistische heiligdom van Sri Lanka namelijk de Tempel van Tand. ’s avonds doen we een traditionele avond en mogen we genieten van een culturele show met vuurdansers.  

 Dag 6 – Raften In Kitulgala 

Dit is voor de durvers: we gaan vandaag wildwater raften in Kitulgala! Het wordt een unieke ervaring dat je niet snel zal vergeten! ’s avonds keren we terug naar het hotel en genieten we van een frisse duik in het zwembad om af te koelen.

Dag 7 – Nuwara Eliya & thee plantages  

Vandaag gaat de tocht richting Nuwara Eliya. Onderweg bezoeken we de Belilena grot wat een zeer grote grot is waarin de 12 000 jaar oude skeletresten van de prehistorische ‘Balangoda-man’ zijn gevonden. Om de grot te bereiken moeten we door een jungle wandelen. De grot zelf ligt 900m boven de zeespiegel zodat we een prachtig uitzicht krijgen over de volledige jungle.  

’s middags komen we aan in Nuwara Eliya. Dit stadje ligt 2000m boven de zeespiegel en wordt omringd door theeplantages. Het is het hart van de thee-industrie en een must om te zien.  

 Dag 8 – Horton Plains 

Vandaag bezoeken we het nationaal park Horton Plains. Dit mistig graslandplateau ligt op een hoogte van meer dan 2000m en bevat begroeiing dat enkel op deze hoogte kan groeien. We zullen dus een stukje natuur ontdekken dat wij nooit in België kunnen zien! Bovendien zal je er ook veel dieren kunnen spotten.  

Na het bezoek vertrekken we met de trein naar Ella. De treinrit wordt al een unieke ervaring want het is één van de meest spectaculaire ter wereld. Just enjoy! 

 Dag 9 – Ella 

Ella is het paradijs voor mooie wandelingen in een prachtige natuur. Eentje daarvan is de tocht naar Little Adams Peak waarbij je door theeplantages, watervallen en rijstvelden loopt.  

Een andere unieke wandeling die op het programma staat is deze over de Nine Arch Bridge. Het unieke aan deze brug is dat ze volledig is opgebouwd uit rotsen, stenen en cement zonder gebruik te maken van staal of metaal.  

’s middags genieten we van een bad in het ijskoude water van de Rawana-waterval vooraleer we terugkeren naar Ella.  

 Dag 10 – Tangalle, Take it easy 

We plannen een rustige dag: we vertrekken van Ella richting de zuiderlijke vlakte en gaan naar het strand van Tangalle aan de zuidkust. Hier genieten we van een ‘chill’ dagje op het strand, ideaal om even stil te staan bij al dat moois dat we afgelopen 9 dagen al hebben gezien.  

In Tagalle kan je ook genieten van het uitzicht waar je duizenden foto’s wilt nemen. Wie zin heeft kan zwemmen op deze prachtige locatie of de echte sportievelingen kunnen optioneel surfen op de vele golven van Tangalle.
 

Dag 11 – It’s up to you! 

Hier plannen we vrije tijd in zodat je zelf kan beslissen wat je op je laatste hele dag in Sri Lanka doet. Optioneel kan je een excursie doen naar de Homanya Seageyser (een natuurlijke zeewaterfontein) of een late avondtrip naar het strand van Rekawa maken om gigantische zeeschildpadden te zien en ook om gewoon te geniet van het uitzicht.  

In de namiddag vertrekken we richting Galle.  

 Dag 12 – Going Back 

Nog een laatste ontbijtje en uurtjes in het prachtige Sri Lanka. Je kan deze zelf invullen tot we terug naar de luchthaven moeten gaan om huiswaarts te keren.  

Het volledige bovenstaande excursieprogramma is mee inbegrepen in de prijs voor jouw rondreis naar Sri Lanka met Summer Bash, tenzij anders vermeld.  

undefined