LET’S PLANT A TREE

Reizen voor een betere wereld

Summer Bash staat voor veilige & betaalbare jongerenreizen. Maar we willen ook steeds onze impact op sociaal, economisch en ecologisch vlak beperken én verbeteren. Iedereen wordt op één of andere manier geconfronteerd met de gevolgen van klimaatverandering. En dat weten wij bij Summer Bash ook. Als reisorganisatie kunnen we natuurlijk gewoon een oogje dicht knijpen, maar dat willen we net niet doen. Want we beseffen maar al te goed dat we als reisorganisatie ook een ecologische voetafdruk achterlaten.  

Aangezien wij als jongerenreisorganisatie nog lang actief zouden willen blijven op al onze bestemmingen, zijn we al lang bezig met het zoeken naar alternatieven om meer in te zetten op ecologisch en duurzame reizen.  

Hoe doen we dat?

Afgelopen jaren zijn we steeds meer rekening gaan houden met een ecologische mindset voor het organiseren van onze reizen:  

  • Wij zijn fan van busreizen! Met de bus naar Calella, Lloret de Mar, Malgrat de Mar of Novalja, het kan bij ons. Waar mogelijk proberen we een busreis aan te bieden als alternatief voor een vliegtuigreis. Bovendien willen we onze bussen ook niet half vol laten rijden, daarom werken we samen met andere collega reisorganisaties om tijdens de minder drukke periodes hun reizigers mee te nemen naar die bestemmingen. Zo kunnen we samen 1 volle bus laten rijden in plaats van 2 halfvolle bussen, een win-win voor iedereen. 
  • Onze Explore reizen bestaan uit maximum 12 deelnemers per rondreis. We kiezen specifiek voor kleine groepjes zodat iedereen optimaal kan genieten van zijn/haar rondreis, maar vooral ook omdat we zo het massatoerisme tegen willen gaan! Zo zorgen we voor heel wat minder overbelasting en kunnen we ook weer onze impact beperken.   
  • Sinds 2018 geven we onze jongeren ook de mogelijkheid om met de trein te reizen, dit is momenteel enkel nog op aanvraag. Onze doelstelling is om tegen 2021 jongeren ook de mogelijkheid te geven om via onze website te kiezen voor de trein als transportmiddel.  
  • Ook zijn we volop bezig om plastiek te reduceren op onze bestemmingen. Zo krijgen jongeren bijvoorbeeld een stoffen wristbandje of een tote bag gemaakt van katoen in plaats van de plastieken tegenhanger. Daarnaast hebben onze monitoren allemaal hun persoonlijke drinkbus en hoeven ze dus geen flessen water te kopen.  
  • En oh ja, ons kantoor in Antwerpen draait volledig op groene energie! 

Onze doelstelling voor 2020

Voor iedere jongere die bij Summer Bash Events een reis boekt, planten wij één boom. Of je nu boekt voor een jongerenreis voor onze zomer- of winterreizen, of met Explore of één van onze groepsreizen, wij planten één boom per persoon/reiziger die boekt bij ons. Zo kunnen we als reisorganisatie onze verantwoordelijkheid nemen en onze CO2 -afdruk tot het minimum beperken. We beseffen dat dit niet dé oplossing is voor de klimaatveranderingen, maar het is het minste dat wij als organisatie kunnen om de impact te beperken.

Hoe verloopt dit?

De non-profit organisatie One Tree Planted heeft als doel te zorgen voor een betere en vooral gezondere wereld. Dat doen ze door herbebossing over heel de wereld. Want bomen zijn één van de grootste factoren om een beter milieu en klimaat te garanderen.  

Om de herbebossing te kunnen financieren vragen dergelijke organisaties om de juiste middelen en donaties. En dat gaan wij doen! Zodra One Tree Planted een donatie ontvangen heeft, gaan de bosbouwpartners aan de slag om nieuwe bomen te planten. De bomen planten ze over meerdere locaties verspreid over heel de wereld. Zo dragen we ook ons steentje bij voor een betere wereld.  

1-2-Tree

Boek jij je reis met Summer Bash Events? Dan geven wij automatisch een bijdrage aan de wereld van morgen, want we planten één boom per persoon! Jij betaalt hier niets extra voor, dit doen wij! Wij besteden gewoon een deeltje van ons eigen budget aan dit project per inschrijving die we krijgen #Let’sPlantATree #Let’sMakeItLegendary  

undefined