NEW YORK DAGPLANNING

Welcome to the Big Apple!

Hier vind je het weekverloop van jouw Summer Bash reis naar New York: 

DAG 1 - Aankomstdag + Times Square

We komen in de namiddag toe op de luchthaven van New York en nemen een transfer naar ons hotel waar we ons inchecken. Hier heb je even tijd om je op te frissen, alles uit te pakken en even te zien wat het verblijf allemaal te bieden heeft.

Het rooftopterras zorgt al meteen een zalig zicht over de stad! Nadat we ons ingecheckt hebben, maken we ons klaar om voor de eerste keer deze metropool te gaan verkennen en hoe kan dit beter dan naar Times Square te gaan? Je wordt onmiddellijk overdondert door al de fonkelende lichtjes en de drukte van de vele mensen en geluiden om je heen. Je voelt direct hét beeld van New York dat iedereen wel kent van de vele films.  

Om toch even te bekomen van al die drukte gaan we richting Central Park om de eerste avond af te sluiten. Wil je helemaal cliché doen dan kan je optioneel een tocht door het park maken met een paardenkoets. Dit is de perfecte start van jou Summer Bash reis in New York! 

DAG 2 - Boottocht rond Manhatten

We starten met een bezoek aan Manhatten. Dit is een eiland op zich en hiervoor bestaat er geen betere manier dan een boottocht te maken rond heel het eiland! In ongeveer 2u30 varen we rond en zien we wat New York allemaal te bieden heeft: immense skyscrapers, peperdure appartementen, Financial District, Freedom Tower maar ook het Yankee Stadium & het Empire State Building. We varen ook voorbij het Statue of Liberty, Wall Street & onder Brooklyn Bridge door naar the Upper East Side. Hier maak je onmiddellijk kennis met alles wat New York te bieden heeft en wat we in deze week allemaal gaan bezichtigen!  

In de middag gaan we als echte toeristen de stad verkennen. De eerste stop is Bryant Park waar we een kijkje kunnen nemen waar de echte New Yorkers hun vrije tijd doorbrengen. We gaan verder door naar de New York Public Library, want zo’n bibliotheek heb je nog nooit gezien & moet je gezien hebben. Ook het station van New York verdient een stop. Je zal de aankomsthal wellicht herkennen van de vele scènes die hier gefilmd werden.  

Hierna gaan we langs het Chrysler Building en zo verder naar Fifth Avenue, de paradestraat van Manhattan waar alle dure winkels zich bevinden. Aangezien we wel fan zijn van mooie uitzichten gaan we naar het observatieplatform Top of the Rock van het Rockefeller Center. De volgende stop in St. Patrick’s Cathedral, één van de grootste kathedralen ter wereld met plaats voor 2500 mensen.  

Om de dag te eindigen gaan we nog langs voorbij de Trump Tower en als laatste stop gaan we langs bij F.A.O. Schwarz, een speelgoedwinkel die de droom is van zowel jong als oud!  

DAG 3 – Fietstocht & walk in the air

We beginnen de dag sportief en maken een fietstocht door Central Park. Het gigantische park is de ‘groene long’ van de stad en biedt zo een aangename rustige plek in de drukte van deze miljoenenstad.  

Na ons fietstochtje blijven we in de natuur en gaan we richting de High Line. Dit is een voormalige spoorlijn 20 meter boven de grond die is opgebouwd tot een openbaar park. Het is een wandeling van 1,5 km dat een unieke ervaring geeft om in een stukje park te wandelen tussen de skyscrapers van New York.   

DAG 4 – Empire State Building & 9/11 Memorial

We starten de dag met één van de symbolen van New York: het Empire State Building. Het uitzicht vanaf het uitkijkplatform reikt op heldere dagen tot 80 km ver en heeft een indrukwekkend beeld over de volledige stad! We blijven gaan voor unieke uitzichten en deze keer is het vanop de Brooklyn Bridge dat uitkijkt op de skyline van New York. Want hoe kan je beter geniet van New York dan zo veel mogelijk te genieten van al dat moois? 

Back to business: we trekken naar Wall street! We wandelen langs de gebouwen waar alle actie gebeurd en eindigen bij het bekende standbeeld: The Charging Bull. Een bezoek aan New York moet gepaard gaan met een bezoek aan het 9/11 Memorial. Twee immense fonteinen waarbij het water in een zwart gat in het midden verdwijnt, herinneren aan de voormalige twin towers. Het bijbehorende museum over de aanslagen van 11 september bezorgt je gegarandeerd kippenvel. Hier willen we dus zeker de nodige tijd voor vrijmaken.

We eindigen de dag met nogmaals een bezoek langs het Empire State Building, want het uitzicht ’s avonds is zeker de moeite waard om nogmaals tot de top te gaan!

DAG 5 – MET & Free Time

Onze laatste volle dag in New York gaan we nog richting het ‘’MET, Metropolitan Museum of Art”. Het is een van de grootste kunstmuseums waar je een hele dag kan doorbrengen. We gaan even naar het rooftopterras en genieten nogmaals van het uitzicht. Daarna is er nog voldoende vrije tijd voorzien voor eventuele suggesties die jullie zeker nog graag willen doen of zien. We eindigen onze laatste avond in New York hoe we de reis zijn begonnen: Times Square! 

DAG 6 – Uitchecken

We checken ‘s morgens uit en genieten van de laatste uurtjes in New York. Hierna nemen we een transfer naar de luchthaven en vertrekken we terug richting België.  

Het volledige bovenstaande excursieprogramma is mee inbegrepen in de prijs voor jouw reis naar New York met Summer Bash, tenzij anders vermeld. 

undefined