ANNULEREN DOOR CORONA

Ga je toch liever niet meer op vakantie?

Een reis geboekt voor zomer 2021, maar dankzij de nieuwe coronamaatregelen die van toepassing zijn vlak voor je vertrek, vind je het niet meer zo vanzelfsprekend om toch nog op reis te gaan? Dat begrijpen we maar al te goed, en zeker als dit bijvoorbeeld jouw eerste keer reizen zonder ouders is. Toch garanderen we je met 100% zekerheid dat onze reizen steeds onder de beste omstandigheden kunnen verlopen.

Zie je het toch niet meer zitten om op Summer Bash reis te gaan? Dan kan je natuurlijk steeds je reis annuleren. Ook hiervoor hebben we aangepaste voorwaarden aan verbonden. Deze vind je hier terug!  

Wil je je boeking voor zomer 2021 annuleren omwille van Covid-19?

Natuurlijk begrijpen we dit. We doen er als organisatie alles aan om onze reizen veilig te laten doorgaan, omdat we verwachten/begrijpen dat veel jongeren na afgelopen zomer nog heel wat goed te maken hebben tijdens zomer 2021! Maar desondanks de inspanning die we doen als organisatie is het natuurlijk wel jouw gezondheid en die van je naasten dat telt, dus hoe dan ook, als je echt niet meer op Summer Bash reis wil gaan tijdens zomer 2021 kan je natuurlijk steeds jouw boeking annuleren.


Piek eerste coronagolf 2020

Om jullie een idee te geven van onze annulaties in tijden van corona, laten we graag weten hoe onze annulaties verliepen voor de zomerreizen in 2020. Tijdens de eerste piek van Covid-19 konden we mede dankzij onze leveranciers onze annulatievoorwaarden enorm versoepelen. Vanaf 15 mei tot en met 5 juli werden alle annulatiekosten tot het minimum beperkt. 98% van alle annulaties die we tijdens die periode ontvangen hebben we kunnen verwerken aan een annulatiekost van 7% van het totaalbedrag of lager.

Vanaf maandag 6 juli, op het moment dat het coronavirus ingedijkt was, zijn onze algemene voorwaarden terug van kracht gegaan, met uitzondering van de administratiekost die we sowieso de hele zomer niet aanrekenden.

Een heropflakkering van corona op 30 juli zorgde voor een nieuwe tegemoetkoming met versoepelde anulatievoorwaarden voor diegenen die niet meer op reis wensten te gaan. Concreet betekende dit dat we overgingen naar de versoepelde annulatievoorwaarden zoals actief tijdens de eerste piek van Covid-19 vóór 6 juli. Deze tegemoetkoming was geldig t.e.m. het einde van de zomer 2020.

Hieronder een overzicht van die versoepelde annulatievoorwaarden:

 • Annulatiekosten voor het transportmiddel:
  • Boekingen voor een reis met 'bus': de buskosten worden NIET aangerekend t/m 8 dagen voor vertrek.
  • Boekingen voor een reis met 'vliegtuig': samen met de vliegtuigmaatschappij wordt bekeken welke kosten verbonden zijn aan de annulatie.
 • Annulatiekosten voor de accommodatie:
  • Afhankelijk van de bestemming en leverancier zullen deze kosten anders zijn. Die kosten laten we jullie persoonlijk weten. We staan in direct contact met onze partners om ook hier de kosten tot een minimum te kunnen beperken. Wil je graag annuleren en toch al de maximale annulatiekost weten? Deze kan je hier terugvinden in onze algemene voorwaarden.
 • Annulatiekosten die sowieso wegvallen:
  • Administratiekosten
  • Verzekeringskosten (annulatie minstens 8 dagen voor vertrek)
  • Luchthavenvervoer (annulatie minstens 8 dagen voor vertrek)

Wat moet je doen als je wil annuleren? Als je effectief jouw reis wil annuleren, laat het ons dan zeker weten via e-mail ([email protected]).