ABU DHABI - DUBAI DAGPLANNING

Explore the magic of Abu Dhabi & Dubai!

Hier vind je het weekverloop van jouw Summer Bash rondreis in het Midden Oosten:

Dag 1 – Aankomstdag

Afhankelijk van de periode waarin je met Summer Bash op rondreis gaat zullen we een ochtend of middagvlucht hebben. Na een 6 uur durende vlucht landen we in Abu Dhabi en gaan we via een privébusje naar ons 1ste hotel. Nadat we ons hebben geïnstalleerd in het hotel gaan we nog op een kleine verkenning in het gedeelte rond het hotel.

Dag 2 – Yas Eiland, Masdar City & Etihad Tomer

We starten de dag met een stevig ontbijt zodat we klaar zijn om de stad te verkennen. Maak je klaar voor een rijkgevulde dag waar je ogen te kort zal komen. Eerst bezoeken we het Formule 1 circuit van ‘Yas eiland’. Hier gaan de bekende chauffeurs zoals Lewis Hamilton en Sebastian Vettel de strijd aan om de uiteindelijke wereldkampioen te worden. Misschien niet het eerste wat in je op komt om te doen maar dit is echt een must see in Abu Dhabi. Je zal echt versteld staan!

We zetten de trip verder naar Masdar City, de stad van de toekomst. Dit is een futuristische universiteitscampus: de hele campus en stad rondom zijn gebouwd waarbij duurzaamheid primeert. Alles is toegewijd aan duurzame energie door het gebruik van zonnepanelen, goede isolatie, slimme architectuur, enzoverder… Kortom, er wordt een nieuwe stad gebouwd met vooruitstrevende technologie en futuristisch design, maar tegelijkertijd laat het zich inspireren op de eeuwenoude gebruiken van de bedoeïenen die door hun wijsheden in het klimaat konden overleven.

We gaan verder richting het centrum van de stad waar we langs de indrukwekkende skyscrapers rijden tot aan de Etihad Towers. Deze zal je zeker en vast herkennen van de film “Fast & the Furious 7”. We gaan helemaal tot de 74ste verdieping, hier zullen we kunnen genieten van een waanzinnig uitzicht op onder meer het presidentieel paleis en de vele opgespoten eilanden, die nog in aanbouw zijn.

Deze reis beloofde veel variatie en dat komen we zeker na: we gaan in de late namiddag nog kajakken in het natuurreservaat dat middenin de stad ligt! Ver weg van alle drukte en gebouwen. We gaan kajakken in een rustgevend natuurreservaat, hierna zal je helemaal relaxt terugkomen en ben je klaar voor de verdere rondreis.

Vooraleer we ’s avonds terugkeren richting het hotel, stoppen we eerst nogmaals aan het Formule 1 circuit. Want we zullen hier de mogelijkheid krijgen om te fietsen over het circuit zoals ‘bijna’ echte racepiloten! Ga jij de eerste zijn?

Dag 3 – Woestijn

Na een goede nachtrust vertrekken we met jeeps richting de grootste zandwoestijn, Liwa. Alvorens we de duinen intrekken maken we eerst nog even tijd voor een luchtige lunchpauze. Het wordt een namiddag vol adrenaline terwijl we de 100m hoge duinen trotseren met de moderne kameel van de Arabieren, namelijk onze Toyota Landcruiser.

We maken enkele pauzes om te kunnen genieten van het uitzicht en luisteren naar de verhalen over hoe het leven hier vroeger was. De tocht brengt ons naar onze slaapplek onder de mooiste sterrenhemel. Geniet vooral van de unieke, muisstille zonsondergang. Het BBQ-avondmaal wordt voor je klaargemaakt en eten we gezellig aan het kampvuur. We slapen hier in tenten onder de duizenden sterren.

Dag 4 – Bye Bye Abu Dhabi, Welcome Dubai

’s ochtends staat er een ontbijt klaar vooraleer we de woestijn achter on laten en richting Dubai vertrekken. In Dubai aangekomen, passeren we de ene skyscraper na de andere. De prachtige gebouwen en hotels vormen de basis van deze stad. Je zal hier ogen te kort komen!

Probeer zeker te tellen hoe vaak jij je ultieme droomauto of villa ziet, het zal ontelbaar zijn. Om het plaatje compleet te maken kijk je op het grootste reuzenrad ter wereld, de Dubai Eye! De resterende tijd is voorzien als vrije tijd die je zelf kan indelen. Je kan gaan winkelen en rondwandelen doorheen de straaten of je kan een speedbootrit op het helderblauwe water maken.

Dubai kan je niet verlaten zonder in de Dubai Mall geweest te zijn. Je kan het wellicht al raden, maar dit is het grootste indoor shopping centrum ter wereld. Binnenin het gebouw is er bovendien het grootste aquarium gebouwd en de grootste indoorskipiste ter wereld. Er zijn meer dan duizenden winkels verdeelt over vier verdiepingen. Hier kan je letterlijk en figuurlijk uren verdwalen! We vinden de uitweg aan het fonteinenplein die de basis vormt van het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa. Nadat we de grootste fonteinenshow ter wereld hebben gezien gaan we ons klaar maken voor onze eerste avond in Dubai.

Dag 5 – Souks - Creek

Vandaag gaan we het oude gedeelte van Dubai ontdekken. Hier maak je kennis met de oude tradities van de Verenigde Arabische Emiraten. Je wandelt door de vele smalle straatjes tussen de koraalstenige huizen met typische Arabische binnenkoer. Je zal er charmante boetiekjes en gezellige B&B’s vinden die vaak een rooftopterras hebben waar je van een mooi uitzicht kan genieten.

We gaan verder naar de soeks waar traditionele spullen verkocht worden zoals kruiden, sjaals, sieraden enzovoort. Hierna steken we de ‘Creek’ over met een traditionele boot die dagelijks honderdmalen heen en weer gaat. Voor de laatste avond hebben we nog een kleine verrassing in petto… We eindigen de avond door een wandeling te maken langs de prachtige promenade aan het water en tussen de indrukwekkende gebouwen.

Dag 6 -Burj Khalifa & Burj Al Arab

Nadat we op dag 4 de Burj Khalifa van dichtbij hebben gezien is het nu tijd om deze te gaan bezoeken. We gaan de hoogste toren ter werled bezoeken, welcome on top of the world. We brengen een bezoek aan het observatiedek op de 124e verdieping, om zo van het adembenemend uitzicht over de stad te kunnen genieten. Hier voel je je pas echt klein.

In de namiddag hebben we dan wat 'free time' waarbij je de lange maar prachtige promenade kan afwandelen of ook gewoon wat kan gaan zonnen op het strand. Liever wat specialiteiten gaan proefen? Dit kan aan de vele foodtrucks die aan het strand gelegen zijn.

Afsluiten doen we deze avond met een bezoekje aan de Burj Al Arab, het enige 7sterren hotel ter wereld. Een waar huzarestuk om te bekijken. We kunnen onze laatste avond afsluiten met een coctail in dit 7 steren hotel maar reken dan al gauw op 25 euro per persoon. Niet alleen voor de luxueuze manier waarop ze jouw coctail serveren maar ook het zicht dat je krijgt vanuit het restaurant is 100% de moeite om je 1x als een echte popster te begeven.

Dag 7 - Going back

Afhankelijk van de periode waarin je met Summer Bash op rondreis gaat zullen we een namiddag of nachtvlucht hebben. We gaan deze laatste dag niet zomaar zitten wachten op ons vliegtuig zullen er zo vele mogelijk proberen uit te halen! Dubai heeft nog zoveel meer mooie locaties waar we nog een bezoekje aan kunnen brengen.

Gedurende de volledige reis staan er steeds privéchauffeurs te wachten op ons en ons overal naar toe zullen brengen. Zo verliezen we geen tijd en kunnen we van elk moment genieten. Indien gewenst is een extra nacht in Dubai zeker mogelijk.

Het volledige bovenstaande excursieprogramma is mee inbegrepen in de prijs voor jouw rondreis naar Abu Dhabi & Dubai met Summer Bash, tenzij anders vermeld.

undefined